Στις 1001 Δράσεις για Διάλογο σημαντικές είναι και οι συμμετοχές του Διεθνούς Σχολείου Γλωσσών Ρόδου με την παραχώρηση της καλλιτεχνικής δημιουργίας 125 μαθητών του με πρωτοβουλία και καθοδήγηση του Δικτύου F.A.M. (Γυναίκα-Τέχνη-Μεσόγειος) δηλαδή ενός Διεθνούς Δικτύου Γυναικών Δημιουργών της Μεσογείου που δρα υπό την Αιγίδα της UNESCO, έχει έδρα τη Ρόδο και ιδρύθηκε το 1998 από την Πρόεδρό του την κα Αλίκη Μοσχή-Gauguet η οποία εκτός των άλλων είναι και μέλος του Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Anna Lindh.
O σύζυγός της ο κ. Yves Gauguet πρώην εκδότης βιβλίων αφιερωμένων στη Ζωγραφική, συμμετέχει στο πλευρό της συζύγου του στις δραστηριότητες του Δικτύου FAM και υπό την ιδιότητα αυτή, ξεκίνησε και ανέλαβε την καθοδήγηση ενός παιδαγωγικού προγράμματος καλλιτεχνικής δημιουργίας των μαθητών του Διεθνούς Κέντρου Γλωσσών της Ρόδου.
Ο κ. και η κα. Gauguet μας έκαναν την τιμή και δέχθηκαν το Δίκτυο FAM να παρουσιάσει μεταξύ των άλλων Δράσεων του Προγράμματος, το έργο τέχνης που έκαναν τα παιδιά του Διεθνούς Κέντρου Γλωσσών της Ρόδου με σκοπό να προάγουν τον Διάλογο δια μέσου της καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Αυτό το παιδαγωγικό εργαλείο, δημιουργήθηκε το 2005, υπό την καθοδήγηση του κ. Yves Gauguet, με την εθελοντική συμμετοχή 125 μαθητών από τους 388 του Κέντρου με προέλευση από 17 διαφορετικές χώρες εκ των οποίων οι 14 ευρωπαϊκές. Συμμετείχαν η ψυχολόγος κα Χριστίνα Σαββάκη-Grandjean και η καλλιτέχνις κα Iρις Φραρατζή και αρκετοί γονείς. Επίσης ενεργά συμμετείχαν οι 24 Καθηγητές του Κέντρου.
Το παιδαγωγικό αυτό εργαλείο συνένωσε την προσωπική δημιουργία του κάθε μαθητή, επάνω σε μια σύνθεση πάνω σε έναν συγκεντρωτικό πίνακα που πήρε τον τίτλο: «Emotions croisees en couleurs» δηλ. «Διασταυρούμενα συναισθήματα με χρώματα».
Στο πλαίσιο της γενικής παρουσίασης των διαφόρων Δράσεων που έγιναν στη Ρόδο για το Πρόγραμμα «1001 Δράσεις για τον Διάλογο» η οποία τελικά θα δοθεί στο ίδρυμα Anna Lindh, θα δημιουργηθεί ένα DVD στο οποίο ο κ. Yves Gauguet θα κάνει το σχολιασμό και θα προσδιορίσει το σκεπτικό το οποίο οδήγησε το Δίκτυο FAM να προτείνει στα παιδιά να διαβάσουν παραμύθια του Χανς Άντερσεν και να εκφράσουν με χρώματα τα συναισθήματα που αισθάνθηκαν όπως: χαρά, συγκίνηση, θλίψη, φόβο, θυμός, έκπληξη ή αηδία. Η επιλογή των παραμυθιών του Άντερσεν έγινε με την ευκαιρία των 200 χρόνων από τη γέννηση αυτού του διάσημου Δανού συγγραφέα, που γεννήθηκε το 1805. Τα παιδιά εκφράζοντας, σαν καλλιτέχνες ζωγράφοι, τα συναισθήματά τους και μεταφέροντάς τα στα χρώματα , διέκριναν και κατάλαβαν την ισότητα και την ισοδυναμία των ανθρωπίνων αισθήσεων, σκέψεων και συγκινήσεων, πέρα από το γένος, την εθνικότητα, τη θρησκεία ή την κοινωνική θέση.
Τι ποιο σπουδαίο πράγμα θα μπορούσε κανείς αληθινά να πετύχει, δια μέσου ενός ομαδικού ζωγραφικού πίνακα των παιδιών ενός πολυεθνικού Σχολείου, από το παράδειγμα ενός Διαλόγου που βασίζεται στην αναγνώριση και το σεβασμό του άλλου σαν να ήταν ο ίδιος ο εαυτός του?